Aina on syytä juhlaan

Pidän juhlista – sekä niiden järjestämisestä että varsinkin niihin osallistumisesta. Olen sitä mieltä, että juhlimme nykyisin aivan liian harvoin. Hyviä ja hauskoja syitä kyllä löytyy aina. Siispä porukalla nautitut nimipäiväkahvit takaisin kunniaan ja epätavallisetkin asiat juhlinnan kohteeksi!

Monesti juhlilla tarkoitetaan vain suuria tapahtumia. Toki nekin ovat mukavia ja tärkeitä. Itse nautin isoista juhlatilaisuuksista eniten silloin, kun pääosa muista vieraista on minulle entuudestaan tuntemattomia. Pidän jutustelusta uusien tuttavuuksien kanssa.

Mielestäni isojen juhlien lisäksi vähintään yhtä tärkeitä ovat arkisemmat juhlahetket, arjen tekemisestä ja onnistumisista nauttiminen. Kuten tiedämme, viestimme myönteisistä asioista usein liian vähän. Olemme taitavia löytämään tekemisestämme kielteiset puolet ja löydämme aina syyllisen epäonnistumiseen – useimmiten jonkun muun kuin itsemme. Entä jos pyrkisimme löytämään arjesta ne pienetkin onnistumisen hetket kielteisten kommenttien sijaan? Tekisi hyvää meille kaikille ja voisi jopa parantaa yhteistä tekemistä ja olemista. Kolikon kääntöpuolelta voi löytää aiheen juhlaan.

Jalat saman pöydän alle

Pidän valtavasti pappi ja tietokirjailija Jaakko Heinimäen ajatuksesta jalkojen pitämisestä saman pöydän alla. Kyse on yhteisöllisyydestä, kohtaamisesta, yhteisen kokemuksen ja ajatusten jakamisesta. Se synnyttää minussa hyvää oloa, luottamusta ja iloa.

Olen varma, että yhteinen tekemisemme, asioiden eteenpäin vieminen ja tavoitteiden saavuttaminen, onnistuu paljon paremmin, kun aina välillä istumme yhteisen pöydän ääreen ja nautimme niin pienistä kuin suuristakin juhlahetkistä. Juhlan aihe löytyy jo siitä, että maltamme, vaikka pienenkin hetken, istua yhdessä kuulumisia vaihtaen ja toisiamme kuunnellen. Jalat saman pöydän alla.

HYY Ravintolat täyttää 60 vuotta

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta aloitti ravintolatoimintansa 60 vuotta sitten. Silloin eivät yrityskonsultit peräänkuuluttaneet missiota tai visiota, mutta ylioppilaskunnalla toiminnan tahtotila oli selkeästi tiedossa. Sen ajan omistajapolvi halusi tarjota hinnaltaan edullisia ja laadultaan hyviä lounaita opiskelijoille. Sittemmin toimintamme on laajentunut kattamaan moninaiset ravintolapalvelut, mutta alkuperäinen tahtotila on edelleen selkäytimessä HYY Ravintoloiden toiminnassa.

Tämän tahtotilan kantaminen läpi vuosikymmenten on juhlimisen arvoinen asia. Vietämmekin ylioppilaskunnan ravintolatoiminnan juhlavuotta eri tavoin koko vuoden 2013 ajan. Tärkeintä meille on juhlavuotemme aikanakin nauttia arjesta ja laadukkaasta arjen tekemisestä, toiminnan kehittämisestä ja uusien asioiden esille tuomisesta.

Olemme kiitollisia saadessamme vuoden aikana juhlia tarinaamme ja liiketoimintamme kuutta vuosikymmentä niin vanhojen kuin toivottavasti monien uusienkin asiakkaidemme kanssa. HYY Ravintoloiden merkkipäivänä 13.9. tarjoamme UniCafeissa asiakkaillemme tavallista juhlavamman lounaan kakkukahvien kera. Silloin iloitsemme yhdestä yhteisestä juhlahetkestä arjen keskellä.

Arja Kosonen

Kirjoittaja on HYY Ravintoloiden toimitusjohtaja.

Kuva: Maru Lemmetty