Suomi 100 - Syödään yhdessä!

UniCafeissa syödään yhdessä Suomen juhlavuoden kunniaksi!

Suomi 100 –juhlavuotena UniCafe on mukana luomassa uudenlaista yhdessä syömisen kulttuuria. Kutsumme juuri sinut jakamaan ateriahetki yhteisen pöydän ääressä.

Joka kuukauden 6. päivänä tai sitä edeltävänä perjantaina katamme UniCafeisiin pitkän, liinoitetun pöydän, joka on avoin jokaiselle ruokaseuraa haluavalle.

Vuoden mittaan tuomme myös ulkopuolisia eri alojen asiantuntijoita mukaan pöytäkeskusteluihin.

Syödään yhdessä UniCafessa

Ei ole oikeaa tai väärää tapaa syödä yhdessä – voit olla juuri niin puhelias tai hiljainen kuin haluat. Tavoitteena on, että kynnys istua yhteiseen pöytään olisi mahdollisimman matala.

Yhdessä syömisen kokemus kuuluu kaikille ja lyhytkin lounastuokio voi olla pieni askel kohti yhteisöllisempää arkea.

Kuukauden kala, kausiruokaa kasviksista

Osana Syödään yhdessä –kampanjaa UniCafeiden lounaslistoilla kulkevat erilaiset ruokateemat. Joka kuukausi esittelemme kuukauden kalan, jota on tarjolla Syödään yhdessä –kampanjapäivänä.

Ruokalistoilla ovat niin ikään esillä kauden kasvikset sekä eri ruokakulttuurien maut.

Syksylle on suunnitteilla myös uusille opiskelijoille suunnattu yhdessä syömiseen kannustava kampanja.

Tällä hetkellä Suomessa syödään muuta Eurooppaa vähemmän yhdessä. Jos koet, että tähän olisi aika saada muutos, tule mukaan – syödään yhdessä!

Luomupuuron ME

Osana Suomi 100 -merkkivuotta ja Syödään yhdessä -teemaa järjestetään 6.9.2017 luomupuuronsyönnin ME -tempaus. Sen tavoitteena on tehdä luomua tutuksi ammattikeittiöille ja kuluttajille helpolla ja hauskalla tavalla. UniCafe on mukana ennätysjahdissa.

luomupuuro.fi

syodaanyhdessa.fi

Tänä vuonna juhlitaan!

Syödään yhdessä on osa Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa

Noin 100 yhteisöllisyyttä kannattavaa valtakunnallista ruoka-alan toimijaa on päättänyt teoillaan lisätä yhdessä syömisen intoa ja mahdollisuuksia. Tavoitteena on, että juhlavuosi madaltaa suomalaisten kynnystä istua yhteiseen pöytään kohtaamaan perhettä, ystäviä, naapureita ja vieraitakin ihmisiä. Syödään yhdessä -hankkeen järjestää ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö.