Ruoka, viini ja hyvä elämys

Varhaisin viinimuistoni on ensimmäiseltä ulkomaanmatkaltani 1980-luvun alusta Ruotsinlaivalta. Isäni tilasi viiniä ruuan kanssa ja hänellä oli selvä mielipide erinomaisesta viinistä; Le Cardinal, ranskalaista punaviiniä Bordeaux’n alueelta. Minulle, pienelle natiaiselle, se oli elämys, vaikka en viiniä saanutkaan maistaa. Aivan tuolloin ei viiniharrastukseni vielä saanut alkusysäystä, mutta ravintola-alalle hakeutuminen oli minulle alusta asti hyvin selvää.

Olen lapsuudessani saanut nauttia pitkään, hartaasti ja rakkaudella valmistettua ruokaa ja kokea ihania ruokahetkiä. Meidän perheessämme rakastetaan hyvää ruokaa, ja kaikkina vuoden juhlapyhinä meillä on sukua koolla. Hyvistä raaka-ainesta valmistettu herkullinen ruoka on siten aina ollut minulle merkityksellinen asia ja viinivalinta ruoan kumppaniksi tärkeä ja mielenkiintoinen tapahtuma. Tuntuu luontevalta, että saan tehdä työkseni asioita joista pidän, tuottaa elämyksiä, joiden ytimessä ovat ruoka ja viini.

Vanha – yksi kaupungin keskeisimmistä tapahtumapaikoista jo vuodesta 1870

Vanhalla ylioppilastalolla elämysten tuottamisella on pitkät perinteet ja onnistumisen perustana vahvan osaamisen omaava ammattitaitoinen henkilökunta – olen innokkaana tässä porukassa mukana. Pitkäjänteisellä toiminnalla ja vastuullisesti arvokasta kulttuuriomaisuutta vaalien sekä dynaamisesti ajan hengessä eläen toteutamme samalla päivittäin HYY Yhtymän yhteisiä arvoja. Vahva arvopohja ja pitkä historia tuovat tekemiseen erityistä ryhtiä.

Elämysten tuottaminen on pitkäjänteistä työtä ja kokemuksen kautta hioutunutta osaamista. Emme vain valmista ruokaa ja toteuta palvelua, meidän on jokaisessa tilaisuudessa lunastettava asiakkaidemme odotukset ja ylitettävä ne.

Vanha tarjoaa asiakkaillemme ja heidän vierailleen hyvää oloa ja aikaa, upean ja mieleenpainuvan juhlan tai tapahtuman – elämyksen. Meillä on useita asiakkaita, jotka vuodesta toiseen palaavat Vanhalle. He ovat meille haaste ylittää odotukset ja tuottaa elämys joka kerran uudelleen. Siinäpä tämän työn ihana suola: haastakaa meidät, me nautimme siitä!

Vanhan filosofia kantaa vappubrunssista gaalaan

Vanhan ruokafilosofiaa voisi kuvailla seuraavasti: hyvistä raaka-aineista, taidokkaasti ja intohimolla valmistettua ruokaa. Vanhan keittiön väki Joakim Tångin johdolla tekee ruokaa taidolla ja sydämellä. Menukokonaisuudet eri makuvivahteineen on suunniteltu alusta loppuun erittäin huolellisesti. Kun menuun vielä valitaan sopivat, laadukkaat viinit, on lopputuloksena makuhermoja kutkuttava kokemus.

Ihana kevään juhla, vappu, on jälleen pian ovella. Oli erittäin luontevaa, että Vanhalla ryhdyttiin järjestämään vappubrunssia vuosi sitten – onhan meillä erinomaiset puitteet ylioppilaiden ja työläisten juhlapäivälle. Siten voimme tarjota ominta osaamistamme, makuhermoja hiveleviä ruokakokemuksia ja elämyksiä, isommallekin yleisölle.

Juhlasalissa pöydät on katettu kauniisti, tila upeassa valaistuksessa ja taustalla soi pehmeä jazz. Kaikki on valmista ja täydellistä vieraita varten.

Olemme ylpeästi VANHA – tervetuloa meille, me haluamme tarjota parasta teille!

Essi Massalin

Kirjoittaja on Vanhan ylioppilastalon päällikkö.

Kuva: Maru Lemmetty