Vi ger dej en bättre dag

Vi på UniCafe tror att din vardag får ett bättre flyt, är hälsosammare och smakar bättre tack vare ansvarsfullt och professionellt producerade restaurangtjänster.

Våra drygt 20 000 kunder avnjuter dagligen hälsosamma luncher, uppfriskande drycker, delikata bakverk och smakliga mellanmål på någon av de många UniCafe studentrestaurangerna.

UniCaféerna finns där också studenterna finns: på Helsingfors universitets alla campus. Glöm inte UniCafe Studentplatsen – i Brunnsgården betjänar vi också på kvällar och lördagar.

 

 

Flaggan i topp för inhemska råvaror

  • Vi serverar bara 100 % inhemskt fjäderfäkött.
  • Vår mjölk kommer alltid från inhemska gårdar med inhemska kossor.
  • Vi föredrar till exempel certifierad fiskproducter och finländsk fisk, och att vi inte serverar fisk som är utmärkt med rött i WWF:s fiskguide!
  • Inhemskt bröd från inhemska bagerier.
  • Säsongens grönsaker, rotfrukter och sallader, och självfallet gynnar vi inhemskt.
  • Vi serverar kött som till mer än 90 % är finländskt och därtill 100 % säkert.
  • Bara finländsk potatis och finländskt korn, och för mångsidighetens skull också mörkt ris och fullkornspasta.

Hälsosam och mångsidig mat, i enlighet med principerna för högskolemåltider.

Våra mångsidiga, kvalitativa och hälsosamma lunchmåltider tillverkas enligt de principer för högskolemåltider som FPAs och statens näringsdelegation fastställt. På det sättet kan vi servera statligt subventionerade studentluncher.

UniCaféerna betjänar

Frukosten ger en god start på dagen! Frukost serveras alla vardagar på UniCafe Chemicum, Mejlans, Forsthuset, Porthania, Huvudbyggnad, Rotunda, Brunakärr och Viikuna.

Lunch serveras inte bara mitt på dagen, UniCafe Studentplatsen betjänar till klockan 19 på kvällen.

lördagarna kan du äta studentlunch på UniCafe Studentplatsen mellan klockan 11.30 och 18.

Alla UniCaféer erbjuder sköna kaffestunder. Riktigt goda träffpunkter i vardagen finns på UniCafe Biocenter, Porthania och Huvudbyggnaden.

Café Portaali vid Porthania är studenternas egen mötesplats och träffpunkt. Förutom studentlunch serveras ett mångsidigt urval Rättvist handlade och ekoprodukter, förutom alla sköna kaffestunder, förstås.

Vårt bokkafé Gaudeamus Kirja & Kahvi (Bok & Kaffe) betjänar också på lördagar.

 

 

 

Studenterna äger; studenterna bestämmer.

Studentkaféerna är en affärsrörelse inom HUS Gruppen, som ägs av studentkåren vid Helsingfors universitet. Studenternas åsikter noteras och beaktas i restaurangverksamheten.

För att vi hela tiden ska uppnå allt bättre resultat, önskar vi daglig respons gällande våra utvecklingsprojekt och uppnådda resultat.

Resultatet från den årliga, omfattande kundundersökningen ligger inte och dammar i någon mapp. Bröd som man själv skär, ett mångsidigare salladsutbud, större satsningar på säsongens råvaror och temaveckorna är exempel på kunders önskemål som förverkligats.

Inte att förglömma: Vi gör ett jobb som har en verklig mening – en bättre morgondag för studenterna. I restaurangföretagets styrelse sitter folk från studentkåren; studenterna bestämmer över restaurangverksamheten och dess inriktning.

Helsingfors universitets nyckelpant- och studieregisteravgifter kan betalas på UniCafe.

Avgifterna för nyckelpant

Vid UniCafe Päärakennus, Porthania, Portaali och Ylioppilasaukio kan du betala avgiften för Helsingfors universitets nyckelpant. På UniCafe Mejlans mottas endast pant för nycklar inom detta kampus.

Pantavgiften är 25 €. Från kundbetjäningen i tredje våningen i universitetets Kajsahus (biblioteket, Fabiansgatan 30, Helsingfors), får du sedan, mot kassakvittot och ditt nyckelkort, din nyckel.

Studieregisteravgifter

På UniCafe kan du betala studieregisteravgiften antingen med bankkort, eller kontant. På samma gång kan du också betala för flera studieprestationsutdrag. Mot kvitto får du sedan utdraget från Helsingfors universitets studentrådgivnings betjäningsdisk vid respektive campus.