Terveisiä somelomalta

Koska en valitettavasti ole kaikkien teidän rakkaiden lukijoiden kanssa vielä somekaveri, ajattelin jakaa kesäkuulumisiani kanssanne nyt tässä. Kaikkiahan ne joka tapauksessa kiinnostavat.

Kiitos – kesä meni yleisesti ihan mukavasti. Kelit olivat siinä mielessä jännät, että ensin tuli postauksia, joissa istuttiin toppatakeissa terassilla, ja sen jälkeen puski vaan ihan käsittämätöntä hellettä, kuumaa aurinkoa ja kylmiä juomia. No, pari ukkosmyrskyä siinä välissä.

Kesälomalla otin yhden selfien – minulla on siinä aina niin muodikas lomasänki. Vaihdoin sen profiilikuvakseni.

Kesäkuussa meistä tuli vaimon kanssa maailman hurmaavimman noin nelivuotiaan monirotuisen löytökoiran uusi perhe. Koirasta on jo tähän mennessä tullut otettua aika monta kuvaa. On sattunut ja tapahtunut. Tai sitten koira on vaan ollut söpönä, niin kuin nyt eläimet osaavat olla. Että näitä on sitten tullut postailtua.

Kun nyt ollaan koiraperhe, niin muutamat kaverit ovat myös huomaavaisesti piristäneet aikajanaani hassunhauskoilla koiravideoilla. Kiitos niistä.

Ruokaa on tullut kuvattua myös. Olen kyllä yrittänyt hillitä sitä tapaa – on nimittäin paljon mukavampaa vaan syödä se ruoka, lämpimänä. Parempi myös yhteisen ateriahetken tunnelman kannalta.

Tästä ruokakuvaamisesta tulikin mieleen Pasi Kiviojan kolumni Saako ruokaa kuvata? elokuun Journalisti-lehdessä. Ottamatta asiaan kantaa viestintäoikeudellisesta näkökulmasta olen jutussa mainitun ranskalaisen keittiömestarin kanssa samoilla linjoilla. Muistilappu itselle: kuvaa vähemmän, keskity hetkeen enemmän.

Niin – kesäloma loppui aikanaan ja viimeinen lomapostaus sisälsi kuvan muurikkaletuista jäätelöllä ja tuoreilla mansikoilla sekä skumppalasit ja kevyttä läppää – aivan, loman loppumisesta. Sen kuvan ottaminen ei kestänyt kauan eikä pilannut tunnelmaa.

Lomalta lompsis ja arkea kohti. Työn osalta se tarkoittaa monia iloisia asioita, kuten tämän blogimme käynnistymistä. Joten tervetuloa jälleen kirjoitustemme pariin.

#lomaloppu #hirveenhyväduunidraivi #onksjoviikonloppu #niinlomantarpeessa

Petri Minni

Kirjoittaja on HYY Ravintoloiden viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija.

Kuva Petri Minni