Viisi vinkkiä kesään

1) UniCafe

Viisi UniCafeta palvelee läpi kesän. Suven sulattelemana asiointiin voi ottaa vähän rennomman tahdin; mitä jos vaihtaisit useamman sanan tutun tai tuntemattoman asiakaspalvelijamme kanssa? Tai miksi et laajentaisi tätä villiä ajatusta: heittäydy juttusille tuntemattoman pöytäseurasi kanssa.

+ Bonus. Yllättäviä seurauksia – moni on löytänyt UniCefen pöydästä mielenkiintoista seuraa, jotkut jopa elämänkumppanin.
– Riskit. Altistut antoisalle ajatustenvaihdolle. Ruoka voi jäähtyä.

2) Gaudeamus Kirja & Kahvi

Lukukausien aikana tenttiputkiaivot buuttaavat ja rekisteröit kurssikirjoja ympäröivästä todellisuudesta vain hajanaisia fragmentteja. Tämä voi siis tulla yllätyksenä, mutta Kaisa-talossa on kirjaston lisäksi myös kahvila joka on samalla myös kirjakauppa! Gaudeamuksen käsittämättömän upea katalogi yhdessä näyteikkunassa, pari askelta viistoon, ja kuumottava lattehöyry ja himoittava leivosvitriini iskevät tajuntaan.

+ Bonus. Kirjojen ja kahvien ammattilaiset ovat palveluksessasi. Jos johonkin kysymykseesi ei löydy vastausta heti, se etsitään sinulle.
– Riskit. Kirjahyllysi sisältö voi laajentua noin metrillä. Jos olet painonhallintaihminen, älä käy vaa’alla vähään aikaan kahvilavierailun jälkeen.

3) Hostel Domus Academica

Suosittele kesävieraillesi seuraavan kerran hostelmajoitusta. HYY Yhtymän oma kesähostelli sijaitsee loistopaikalla: Hietsun uimaranta aivan vieressä, Kampin metroasemalta 400 metriä. Kansainvälinen ja rento tunnelma koukuttaa nopeasti, hostellissa viihtyy helposti pidempäänkin. Sopivasti nuorekas, riittävän rauhallinen, viihtyisä ja siisti – kesämajoitusta kaikille vauvasta vaariin.

+ Bonus. Henkilökunta nuoria kosmopoliitteja – varmat vinkit tilanteeseen kuin tilanteeseen. Alakerran Ravintola Domus tarjoaa ravitsevaa aamiaista.
– Riskit. Sukulaiset ja ystävät eivät enää halua majoittua kämpilläsi. Tämä ei välttämättä ole huono asia.

4) Vanha ja sen terassit

Terassit ovat kesäihmisen luontaista reviiriä. Vanhalla ylioppilastalolla voit asemoida itsesi auringon mukaan joko Kaivopihan puoleiselle Cafe Vanhan terassille tai legendaariselle kattoterassille. Vanhan kattoterassi on uusittu talven aikana ja Kolmen Sepän aukiolle avautuvan urbaaninäköalan ihasteluun on nyt entistä viihtyisämmät puitteet. Testaa myös herkullinen kesälounas! Cafe Vanha sokeroi kesäkattauksen täydelliseksi tarjoten Pohjoismaissa ennenkokemattomia elämyksiä jäätelöfaneille: Magnum Pleasure Storepop-up -konsepti Cafessa kesäkuun ajan.

+ Bonus. Jos vain kuumin klubitus on sinulle riittävän hottia, muista Summer Heath – klubien kymmenes kausi käynnistyy Vanhalla 8.6.
– Riskit. Vanhan terasseilla ja klubeilla vietetyn kesän jälkeen syksy saattaa kirpaista ihan kunnolla. Se hinta kannattaa kuitenkin maksaa.

5) Viola

Kesäravintola Viola on mansikka jokaisen kesäkaupunkilaisen leivoksessa! Violaa kuvailleissaan tulee helposti tyhjentäneeksi positiivisten adjektiivien varaston, joten en nyt edes yritä lähteä sille tielle. Lounasta, kahvilanautintoja, terassi suojaisalla sisäpihalla ja kevyen kultturellia kesäohjelmaa. Kaikki tämä vanhassa empirehuvilassa Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan laidalla, noin viiden minuutin reippaan kävelypyrähdyksen päässä rautatieasemalta.

+ Bonus. Ympäröivä puutarha – piirrä, maalaa, kuvaa tai vain ihaile ja nauti. Violan voit myös varata omaan käyttöösi: kesähäät, syntymäpäiväjuhlat, rapukekkerit…
– Riskit. Suomen oikukas kesäsää, joskus voi jopa sataa. Toisaalta Violassa sateen ropinakin on vain tunnelmallista.


Blogimme vetäytyy nyt kesälomalle. Kiitos mielenkiinnosta, hyvät lukijat, toivottavasti olette viihtyneet seurassamme – aurinkoa kesäänne, tapaamisiin syksyllä!

Petri Minni

Kirjoittaja on HYY Ravintoloiden viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija.

Kuvat: Maru Lemmetty, Petri Minni (Hostel, Viola)